Az oldal megtekintéséhez
Google Chrome

vagy
Mozilla Firefox
böngésző,
a nyomtatványok megtekintéséhez pedig Adobe Reader, illetve MS Office, vagy
MS Word Viewer és MS Excel Viewer
szükségeltetik.


Találkozunk a Facebook-on!
Pénzügyi Navigátor a tudatos fogyasztókért


A Tradíció Nyugdíjpénztár tájékoztatása

A Tradíció Nyugdíjpénztár 2022. január 1-től beolvadt az Allianz Hungária Nyugdíjpénztárba. Ezzel tagjaink egy országos lefedettségű, diverzifikált portfolióval és attraktív múltbeli hozamadatokkal rendelkező, prudenciálisan működő nyugdíjpénztár tagjaivá váltak.

A beolvadással kapcsolatosan Önnek nincs teendője! A Tradíciónál rendelkezésére álló egyenlege költségmentesen átkerül az Allianz Hungária Nyugdíjpénztárba, a Kiegyensúlyozott portfólióba. A beolvadást követően lehetősége van a portfólióváltásra korlátlanul és díjmentesen kiválasztva az Ön számára megfelelő kockázati szintet.

A továbbiakban forduljon az Allianz Hungária Nyugdíjpénztárhoz bizalommal! Ügyfélszolgálatuk munkatársai készséggel állnak rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken:

 • Központi ügyfélszolgálati irodában: Budapest VIII., Könyves Kálmán krt. 48-52.
 • Az országosan elérhető Allianz ügyfélkapcsolati pontokban
 • Telefonszámon: 06-1-429-1-429
 • E-mail: nypenztar@allianz.hu

 


A Tradíció Nyugdíjpénztárat életre hívó gondolat

Mára megérett a több mint 20 éves múlttal rendelkező nyugdíjpénztári szféra megújulása, amihez a letisztult szabályozás is hozzájárulhat. A Tradíció ezt a folyamatot több szempontból is segítheti:

 • A Patika-csoport* már bizonyította jártasságát az egészségpénztári adminisztrációban: a befizetések garantáltan két munkanapon belüli elkölthetőek, így sikerült a függő tételeket minimalizálni, az egyéni számlán elérhető hozamot maximalizálni.
   
 • A nyugdíjpénztárakat indító pénzügyi intézmények sorra léptek be az egészségpénztári piacra, a Patikapénztár viszont pont fordítva járt el, így senkinek a nyugdíja sem lesz kevesebb valaki más egészségéért.
   
 • Tagjaink számára a Tradíció Nyugdíjpénztárral igazi választási alternatívát nyújtunk. Azon tagjainknak, akik a kedvezményes adózású, maximálisan adható keretösszeg teljes kihasználására törekednek, a csoporton belül kínálunk megoldást a nyugdíjpénztárba való belépési lehetőséggel.

Alaposan leszorított költségek

A Tradíciónál a legújabb szabályozás előtt járva a lehető legalacsonyabb szintre szállítottuk le az ügyfelek pénzét csökkentő elvonásokat: nincs belépési díj, a levonás egységesen mindössze 5 százalék. Ezen felül az éves befizetés 200 ezer forintot meghaladó része teljes egészében a fedezeti alapon kerül jóváírásra, levonások nélkül.

A választás szabadsága: kettős nyugdíjpénztári tagság vagy átlépés

A legalább 10 éves pénztári tagsággal rendelkezők számára már jól összehasonlítható a befizetések és a várható szolgáltatások aránya; számítunk a mérlegelni tudó, fejlett pénzügyi kultúrával rendelkező ügyfélkörre, akik eldönthetik:

 • a Tradícióba belépés mellett megtartják régi nyugdíjpénztárukat és „versenyeztetnek”, a fedezetek a két nyugdíjpénztár teljesítményének összevetése után csoportosítják át egy helyre,
   
 • a Patika-csoport biztonságos működésére és a múltban elért hozamokra alapozva más önkéntes nyugdíjpénztárból a teljes egyéni számla összegét áthozzák.

Mi szól az önkéntes nyugdíjpénztári tagság mellett?

 • Tradicionális szolgáltatások: nyugdíjba vonuláskor az egyéni számla fedezetének kifizetése vagy fix időtartamra járadék biztosítása, már tíz év után hozzáférhető a hozam levonás nélkül, a befizetett tőke pedig az adó megfizetésével, de ha valaki megszorul, akkor sem biztos, hogy fel kell számolnia befektetéseit, hiszen az egyéni számla – amely halál esetén örökölhető – banki kölcsön fedezetéül is szolgálhat.
   
 • A munkáltatói hozzájárulás és adomány bérként adózik (75,94%), de az összeg után 20% szja-kedvezményre jogosult a pénztártag.
 • Az egyéni befizetés után 20%-os adókedvezmény vehető igénybe.

Élő Tradíció

 • a telefonos ügyfélszolgálaton (+36-1-210-9790): az automatikus egyenleglekérdezés éjjel-nappal a pénztártagok rendelkezésére áll, míg személyes ügyintézésre munkaidőben, 800 - 1600 óra között van lehetőség
 • a www.tradiciopenztar.hu Internetes portálon éjjel-nappali egyenleglekérdezésre van lehetőség
 • terveink szerint az Élő Tradíció a szektorban egyedülállóan az egyéni számla értékéről tájékoztató információval is szolgál

*Bemutatkozik a Patika-csoport:

 • Patika Egészségpénztár: A Patikapénztár 1999-ben alakult, már több mint 100 ezer ügyfelet, 6 ezer munkáltatót szolgálunk ki, fennállásunk óta 66 milliárd forint bevételt realizáltunk, tagjaink számára 61 milliárd forint értékben nyújtottunk szolgáltatást.
   
 • Új Pillér: A prémiumpénztár 2006 nyarán kezdte meg működését. Az Új Pillér Egészségpénztár szakmai hátterét a Patikapénztár biztosítja azzal a szándékkal, hogy az Új Pillér által nyújtott szolgáltatások mintegy prémium-termékként – egészítsék ki a patikakártya előnyeit. Az Új Pillér esetében önkéntes piaci átlagnál magasabb havi befizetésekre (minimálisan 10 ezer Ft) jutó működési költség az önkéntes pénztári (mind nyugdíj, mind egészség) költségek átlagánál kevesebb lesz. Ez azt jelenti, hogy évi 300 ezer forint befizetésig 4,5% a működési költség, az ezt meghaladó befizetés teljes egészében a fedezeti alapon kerül jóváírásra. Az Új Pillér az önkéntes pénztári piacon elérhető legnagyobb kedvezményt biztosítja azzal, hogy a pénztártag egyéni számláján legalább két évre lekötött összeg – a megszokott mértéken túl - további 10% szja-kedvezményben részesül. 

Referenciáink

 • 6 ezer munkáltató, köztük a Budapest Airport ZRt., az Ericsson Magyarország Kft., a Hankook Tire Magyarország Kft., a Pécsi Tudományegyetem, a Richter Gedeon Nyrt.

Hírek, aktualitások

2015.03.11 - A Tradíció Nyugdíjpénztár vagyona teljes biztonságban van

Az elmúlt időszakban a médiában széles nyilvánosságot kapott néhány vagyonkezelő céggel, bankkal kapcsolatos információ, többek között az, hogy a Magyar Nemzeti Bank három brókercég működését is felfüggesztette.

2007.08.30 - A Patika-csoport legújabb tagja

2007. április 1-től a Tempo-Déli Napfény Nyugdíjpénztár csatlakozott a Patikapénztárt, az Új Pillér Egészségpénztárt és a Tradíció Nyugdíjpénztárt is működtető Patika-csoporthoz.


Információk, hasznos linkek

Önkéntes nyugdíjpénztári piac: összehasonlító körkép

A Tradíción keresztül elérhető megtakarítás


  © 2006-2024 Minden jog fenntartva!