Az oldal megtekintéséhez
Google Chrome

vagy
Mozilla Firefox
böngésző,
a nyomtatványok megtekintéséhez pedig Adobe Reader, illetve MS Office, vagy
MS Word Viewer és MS Excel Viewer
szükségeltetik.


Találkozunk a Facebook-on!
Pénzügyi Navigátor a tudatos fogyasztókért
Hírek, aktualitások

2015.03.11 - A Tradíció Nyugdíjpénztár vagyona teljes biztonságban van

Az elmúlt időszakban a médiában széles nyilvánosságot kapott néhány vagyonkezelő céggel, bankkal kapcsolatos információ, többek között az, hogy a Magyar Nemzeti Bank három brókercég működését is felfüggesztette. Az is tény, hogy a pénzügyi felügyelet két egészségpénztárnál, a ProVitánál és a Honvédnél féléves kifizetési tilalmat rendelt el a problémás bankokban tartott pénz erejéig.

A brókercéggel kapcsolatos hírekkel kapcsolatban szeretnénk megnyugtatni tagjainkat, munkáltatóinkat, szolgáltatóinkat, hogy a Tradíció Nyugdíjpénztár nem állt kapcsolatban az érintett cégekkel, a tagok vagyona teljes biztonságban van, a patikakártyát a megszokott módon lehet használni.

Mint ismeretes, jogszabály írja elő a pénztárak számára vagyonkezelés esetén a kötelező letétkezelést, ami azt jelenti, hogy a pénztár vagyona a letétkezelőnél van – a Tradíció esetében ez az UniCredit Bank. A héten a pénztár vagyonkezelője, a Concorde Alapkezelő is kiadott egy közleményt, ami érthetően megvilágítja a helyzet jogi oldalát.

A Tradíció következő bankokkal illetve vagyonkezelővel áll kapcsolatban:

Bankszámlavezetés:  CIB Bank Zrt.

Letétkezelő:              UniCredit Bank

Vagyonkezelő:          Concorde Alapkezelő


Amennyiben a leírtakkal kapcsolatban további kérdései merülnek fel, munkatársaink várják jelentkezését hétköznap 8-22 óra között, hétvégén pedig 8-14 óra között a helyi tarifával hívható 06 40 200 203-as telefonszámon, de állunk szíves rendelkezésére a munkaltato@tradiciopenztar.hu internetes címen is.

Letölthető anyagok:

Közgyűlés
A Magyar Nemzeti Bank H-JÉ-IV-B-21/2019. számú számú határozata

<< vissza

  © 2006-2022 Minden jog fenntartva!